Κοινή Σύσκεψη ΔΣ Σωματείων NOVA – WIND

Συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκε το σίριαλ της εξαγοράς και της Wind από την UnitedGroup. Όπως και τον Αύγουστο αλλά και την περίοδο της εξαγοράς της Nova, περίσσεψαν οι δηλώσεις ενθουσιασμού, ικανοποίησης, αισιοδοξίας από την πλευρά των εργοδοτών και των διάφορων παρατρεχάμενων.

Οι εργαζόμενοι και στις 2 εταιρείες έχουμε την πείρα, γνωρίζουμε καλά τι σημαίνουν για μας αυτοί οι πανηγυρισμοί. Ξέρουμε τι ακολουθεί πάντα μια συγχώνευση αλλά ξέρουμε και πως μπορούμε να βάλουμε φρένο σ’ αυτά που ετοιμάζουν να φορτώσουν στην πλάτη μας. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι κάτω από τις δικές μας διεκδικήσεις θα μας λογαριάσουν! Τίποτα δεν θα κερδηθεί χωρίς την οργάνωση των εργαζομένων, την κοινή δράση! Τώρα είναι η στιγμή να βάλουμε ανάχωμα και αυτό δε είναι άλλο από ισχυρά σωματεία με ενεργά μέλη που συμμετέχουν στις διαδικασίες και τις δράσεις.

Το προηγούμενο διάστημα προχωρήσαμε σε κοινές συσκέψεις εργαζομένων από τις 2 εταιρείες. Σ’ αυτές συμφωνήσαμε πως ότι κέρδισαν οι εργαζόμενοι στις δύο εταιρείες αλλά και γενικότερα στον κλάδο το κέρδισαν όταν έδωσαν την μάχη μαζικά και οργανωμένα. Διαμορφώσαμε ένα πρώτο πλαίσιο διεκδικήσεων αξιοποιώντας και την πείρα που έχουν από ανάλογες συγχωνεύσεις οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Συνεχίζοντας και με φόντο την οριστικοποίηση της συγχώνευσης, τα ΔΣ των δυο σωματείων θα προχωρήσουν σε κοινή συνεδρίαση το Σάββατο 15/1 στις 12.00 στο Στέκι εργαζομένων και νεολαίας  Πατησίων 252 πλ. Κολιάτσου με ατζέντα το συντονισμό των ενεργειών μας, την κοινή μας δράση.

Απαιτούμε:

  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και στις δύο εταιρείες. Καμία απόλυση
  • Καμία δυσμενής αλλαγή των όρων και σχέσεων εργασίας.
  • Όλοι ο ενοικιαζόμενοι συνάδελφοι να προσληφθούν στις εταιρείες χωρίς όρους και προϋποθέσεις 
  • Άμεσα υπογραφή Συλλογικής σύμβασης που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα μας και θα εξισώνει μισθούς και δικαιώματα ΟΛΩΝ προς τα ΠΑΝΩ
  • Άμεσα δια ζώσης συνάντηση των σωματείων με τις διοικήσεις των εταιρειών.
  • Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας με βάση τις προτάσεις που έχουν κάνει τα σωματεία μας από την αρχή της πανδημίας ώστε να επιστρέψουμε ασφαλείς στους χώρους δουλειάς.