Απεργία 6 Απρίλη- Καταδικάζουμε τον πόλεμο και την επίθεση στις ζωές μας

Όλοι στην πανελλαδική απεργία στις 6 Απρίλη!
Στις 11:00 στο Σύνταγμα

 • Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!
 • Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού- λαικού εισοδήματος
 • Να σταματήσουν οι απολύσεις Τώρα
 • Για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

6 Απρίλη κανένας για δουλειάΝα μην ανοίξει υπολογιστής, να μη βγει μετάδοση, να μη φτιαχτεί βλάβη, να μην σηκωθεί ακουστικό. Δίνουμε απάντηση καταδίκης στις απολύσεις, στη μείωση των θέσεων εργασίας, στους πολέμους, στην ακρίβεια, στους μισθούς περασμένου αιώνα.

Οι εργαζόμενοι ζούμε σε ασφυκτική κατάσταση, πληρώνουμε και τον πόλεμο τους έτσι όπως ματώνουμε για τα κέρδη τους. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούμε πίσω από την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από κανένα ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Δεν θα στοιχηθούμε πίσω από καμία δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματα τους.

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας, για την αναβάθμιση τους στο ευρύτερο πεδίο των μεταξύ τους αντιπαραθέσεων για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Να μείνει η Ελλάδα εκτός σχεδιασμών από το νέο σφαγείο που έστησαν οι ιμπεριαλιστές για να ξαναχαράξουν τα σύνορα με το αίμα των λαών. Η ελπίδα βρίσκεται στην αλληλεγγύη και πάλη των λαών.

Απορρίπτουμε τη θέση των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που συστρατεύονται με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., μας καλούν να διαλέξουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και ληστή που θα εκμεταλλευτεί τη λεία από το αίμα που χύνεται στην Ουκρανία. Ειδικά η ηγεσία της ΓΣΕΕ καλεί ξεδιάντροπα τους εργαζόμενους να κάνουν νέες θυσίες για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και να φορτωθούν νέα βάρη. Την ίδια στιγμή που βάζουν πλάτη στην επίθεση κυβέρνησης- εργοδοσίας για τη φτωχοποίηση των εργαζομένων, ενώ απουσίαζαν από τους πρόσφατους αγώνες των εργατών της ΛΑΡΚΟ, της COSCO, των πετρελαίων της Καβάλας, της Ε- food! Η γραμμή τους είναι επικίνδυνη τόσο στην ειρήνη όσο και στον πόλεμο!

Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Δε μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market. Να στερούμαστε, να είμαστε με το κομπιουτεράκι για τα έξοδα για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογική σύμβαση, με μισθούς που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες. Δε μπορούμε να αποδεχτούμε πως ο κατώτερος μισθός βρίσκεται παγωμένος στα επίπεδα του 2007, δηλαδή στα 663€.
Δεν δεχόμαστε κάθε μέρα να αποχαιρετάμε συναδέλφους. Να μειώνεται το σύνολο των εργαζομένων να φορτωνόμαστε πάνω στην ήδη αυξανόμενη και την δουλειά αυτών που διώχνουν.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Με τις συγχωνεύσεις τόσο στη United όσο και με τη WIND να είναι στο προσκήνιο η εργοδοσία αξιοποιεί όλες της μεθόδους για να βγάλει όσο περισσότερα από όσο το δυνατόν λιγότερους. Το 8αωρο παραβιάζεται καθημερινά, με την ανοχή πολλών συναδέλφων που δουλεύοντας και άλλες απλήρωτες ώρες, νομίζουν ότι  βελτιώνουν τη θέση τους, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι σκάβουν το λάκκο τους. Αν τη δουλειά που έκαναν 8 άτομα τη βγάζουν 7 δουλεύοντας και στον «πρώην» ελεύθερο χρόνο τους, αυτό που θα κάνει η εργοδοσία είναι να μειώσει και άλλο τις θέσεις εργασίας και τον «ελεύθερο χρόνο» των εναπομεινάντων και να αυξήσει την απλήρωτη εργασία!  Πόσοι από τους συναδέλφους που σε όλα τα χρόνια της κρίσης είχαν πέσει στην παγίδα και έλεγαν να βάλουμε και άλλο πλάτη δεν πετάχτηκαν σαν λεμονόκουπες; Οι αυξήσεις ψίχουλα που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ δε θα λύσουν το μεγάλο πρόβλημα των χαμηλών μισθών με την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ έχει μειωθεί ο μέσος μισθός των εργαζομένων κατά 25% την τελευταία δεκαετία. Όλα αυτά ενώ οι απώλειες της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων είναι πάνω από 10% την τελευταία χρονιά ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμούς πάνω από 5% τους τελευταίους μήνες. Οι ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες αφού ενίσχυαν χρόνο με το χρόνο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο υπέρ των συμφερόντων των μεγαλοεργοδοτών.

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς μεσσίες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματα μας. Δεν αποδεχόμαστε καμία θυσία για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς της κάθε εργοδοσίας. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής.

Τώρα απαιτούμε:

 • Να σταματήσουν οι Απολύσεις Τώρα, Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας
 • Μετατροπή όλων των συμβάσεων των συναδέλφων με μειωμένο ωράριο και των εκ περιτροπής σε σύμβαση  πλήρους ωραρίου.
 • Μετατροπή των συμβάσεων  όλων των συναδέλφων από ΕΠΑ σε NOVA.
 • Εξίσωση των μισθών με τον ανώτερο ανά τμήμα μέχρι την Υπογραφή ΣΣΕ.
 • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
 • Να επανέλθει το wrap up όπως ήταν μέχρι το Μάρτιο για το CC. Να δίνονται τα διαλείμματα και να τηρείται το ωράριο. Δεν ανεχόμαστε να παίζουν με την υγεία μας!
 • Μαζικές προσλήψεις μονίμων πλήρους ωραρίου  σε όλα τα τμήματα που η εργοδοσία συνεχίζει να αφήνει υποστελεχωμένα και να συρρικνώνει ακόμα περισσότερο.
 • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σ. Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
 • Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
 • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
 • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.
 • Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού
 • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
 • Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
 • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας Να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ. Να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος σε ΛΑΡΚΟ, Πετρέλαια Καβάλας, τη Βαρβαρέσος Α.Ε. και αλλού.