Στα ψέματα της εργοδοσίας απαντάμε με απεργία 6 Απρίλη

Μια απάντηση υπάρχει

Απεργία στις 6 Απρίλη, Σύνταγμα 11:00

(Προσυγκέντρωση Κάνιγγος 10:15)

Απροκάλυπτα ψέματα για να κρύψουν μεγάλες αλήθειες.

Το μόνο που δεν έχει ισχυριστεί αυτή η εργοδοσία είναι ότι κρατάει με νύχια και με δόντια τους εργαζόμενους.  Σε λίγο θα μας πούνε ότι ακούγονται και φωνές στα κτήρια «στάσου μύγδαλα». Και να θέλει κάποιος δεν μπορεί να πιστέψει το «αυτοί που έφυγαν το ήθελαν».

Καμία πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί όσο καλοστολισμένα και να είναι τα ψέματα.

·         Οι εκατοντάδες απολύσεις είτε απροκάλυπτες είτε με δήθεν «εθελούσια».

·         Η μείωση των θέσεων εργασίας κατά εκατοντάδες.

·         Η αύξηση του όγκου αλλά και των αντικειμένων που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας, οι προς το παρόν εναπομείναντες.

·         Οι μισθοί περασμένου αιώνα (που με την ακρίβεια που υπάρχει μάλλον αδικούμε τους μισθούς του προηγούμενου αιώνα).

·         Η πίεση και η εντατικοποίηση.

·         Οι παραβιάσεις της Νομοθεσίας και ο εμπαιγμός των εργαζομένων.

Αυτά είναι η γλαφυρή πραγματικότητα. Για όλους τους εργαζόμενους στη  NOVA και προσεχώς και στη WIND.

Υπάρχει μια ευκαιρία που πρέπει να εκμεταλλευτούμε, όλοι και όλες να απεργήσουμε, να κλείσουμε τα πάντα στις 6 Απρίλη, να θυμίσουμε στην εργοδοσία και τα τσιράκια της ποιοι είναι αυτοί που εργάζονται πραγματικά και βγάζουν τη δουλειά. Να ξεκινήσουν από σήμερα και οι παραπλανημένοι συνάδελφοι να δουλεύουν 8ωρο, γιατί στην ουσία με 10 και 12 ώρες δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα φθάνεις να δουλεύεις για ένα λίτρο Βενζίνη την ώρα. Φράσεις του τύπου «το κάνω για να με κρατήσουν» δεν χρήζουν καμίας λογικής, με τόσες θέσεις εργασίας να έχουν μειωθεί και τόσους «εκπαραθυρομένους», με τη δουλειά να έχει βαρέσει κόκκινα και ξέροντας και ποιος έχει προσφέρει και έχει βάλει πλάτη από τους απολυμένους.

Απεργούμε, αντιδρούμε στα αντεργατικά σχέδια της κάθε εργοδοσίας.

Προφανώς και υπάρχει ζύγι για την εργοδοσία, είτε δίκτυο είτε IT, είτε CC οι συγχωνεύσεις για τις εργοδοσίες είναι και για να απολύουν. Εμείς οι εργαζόμενοι σε NOVA, WIND να μην μπούμε σε αυτό το παιχνίδι. Θα μείνει της NOVA, θα παίξει της WIND, θα πατήσει στης VIVACOM, θα το κάνουν οι Σέρβοι και θα το φέρουμε από Ολλανδία και μέχρι να δούμε ποιος και τι θα έχει περάσει η εργοδοσία όλα τα σχέδια της.

Βέβαια πρέπει να ληφθεί υπόψη η αναφορά που έγινε στη VICTUS και το σημαντικό ρόλο που αναμένεται να παίξει. Όπως ότι ο νέος ΙΤ Director. Γιατί όπως έχουμε δει στη NOVA 1 + 1, μπορεί να κάνει και 0 ή και κάτι άλλο με φθηνότερο μισθολόγιο σε άλλη χώρα.

Στα ψέματα που θα ξεχύσει και πάλι η εργοδοσία περί προσωπικού ασφαλείας κλπ…

Απαντάμε παραθέτοντας το έγγραφο που μας κοινοποίησε με υπογραμμισμένα από την ίδια, τα σημεία που επικαλέστηκε για να αποφύγει την καταβολή προσαύξησης σε όσους εργάστηκαν στις 25 και 26 Γενάρη. Το «ως μη όφειλαν», δηλαδή ότι όσοι εργάστηκαν δεν χρειαζόταν να το κάνουν πρέπει να αποτυπωθεί σε όλους τους εργαζόμενους και ειδικότερα σε όσους εργάζονται σε τμήματα 24/365.

Απαιτούμε:

●        Να σταματήσουν οι Απολύσεις, Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας σε NOVA & WIND

●        Μετατροπή όλων των συμβάσεων των συναδέλφων με μειωμένο ωράριο και των εκ περιτροπής σε σύμβαση  πλήρους ωραρίου.

●        Μετατροπή των συμβάσεων  όλων των συναδέλφων από ΕΠΑ σε NOVA.

●        Εξίσωση των μισθών με τον ανώτερο ανά τμήμα μέχρι την Υπογραφή ΣΣΕ.

●        Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

●        Να επανέλθει το wrap up όπως ήταν μέχρι το Μάρτιο για το CC. Να δίνονται τα διαλείμματα και να τηρείται το ωράριο. Δεν ανεχόμαστε να παίζουν με την υγεία μας!

●        Μαζικές προσλήψεις μονίμων πλήρους ωραρίου  σε όλα τα τμήματα που η εργοδοσία συνεχίζει να αφήνει υποστελεχωμένα και να συρρικνώνει ακόμα περισσότερο.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους στη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου το Σάββατο στις 17:30 στον Ταύρο