1η ΜΑΗ όλες και όλοι στο Σύνταγμα Τιμάμε τους νεκρούς μας συνεχίζοντας τους αγώνες

Όλοι την Κυριακή 1η Μάη στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα10.30 π.μ.

Συνάδελφοι

   Το 1886 στο Σικάγο οι εργάτες απαίτησαν να δουλεύουν 8 ώρες, οι εκμεταλλευτές τους, χρησιμοποίησαν τους κρατικούς μηχανισμούς τους και τους αιματοκύλησαν. Το 2022 οι εργαζόμενοι έχουμε απολέσει δικαιώματα, που είχαν σφραγιστεί με αγώνες και το αίμα των πρωτοπόρων αγωνιστών, στο όνομα της πανδημίας, της κρίσης, του χρέους, της ανάπτυξης, του πολέμου.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με αγώνες, καλούμε σε μαζική συμμετοχή την Κυριακή 1η Μάη στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα.

Μέσα στα χειροκροτήματα για την συγχωνευση NOVA-WIND, έχουν γίνει δεκάδες απολύσεις και στη μορφή έκτακτης ανάγκης μπαίνουν συνάδελφοι να κάνουν δουλειές που δεν είναι στο πεδίο τους, υπερωρίες και δεκάώρα ενταντικοποιήσης της εργασία μας.

Ακολουθούμε την ιστορία από το 1886 στο Σικάγο και βλέπουμε ότι με διεκδικήσεις κερδίζεις την πιο ανθρώπινη ζωή, όπως έγινε και με τους συναδέλφους στο Κτήριο του Κολωνού.

Στην σκιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου που για την ανάπτυξη των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών κερδών, που επιτίθενται λυσσαλέα απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο δικαίωμα να οργανώνονται στα Συνδικάτα και να αγωνίζονται, να απεργούν, τα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο .

Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιονδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.

Με την μαζική συμμετοχή στην Απεργία την Κυριακή  1 Μάη, τιμώντας τους αγώνες των προηγούμενων γενιών, στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία, πως θα μας βρουν ενωμένους απέναντί τους.

Συμμετέχουμε όλοι στην πρωτομαγιάτικη απεργία την Κυριακή 1η Μάη 2022 στις 10.30π.μ στο Σύνταγμα -Προσυγκέντρωση 9.30π.μ στην Πλατεία Κάνιγγος

●        Να σταματήσουν οι Απολύσεις, Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας σε NOVA & WIND

●        Μετατροπή όλων των συμβάσεων των συναδέλφων με μειωμένο ωράριο και των εκ περιτροπής σε σύμβαση  πλήρους ωραρίου.

●        Μετατροπή των συμβάσεων  όλων των συναδέλφων από ΕΠΑ σε NOVA.

●        Εξίσωση των μισθών με τον ανώτερο ανά τμήμα μέχρι την Υπογραφή ΣΣΕ.

●        Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

●        Να επανέλθει το wrap up όπως ήταν μέχρι το Μάρτιο για το CC. Να δίνονται τα διαλείμματα και να τηρείται το ωράριο. Δεν ανεχόμαστε να παίζουν με την υγεία μας!

●        Μαζικές προσλήψεις μονίμων πλήρους ωραρίου  σε όλα τα τμήματα που η εργοδοσία συνεχίζει να αφήνει υποστελεχωμένα και να συρρικνώνει ακόμα περισσότερο.