Στάση εργασίας Τρίτη 10 Μαΐου, 9π.μ – 12μμ

Όχι στο φακέλωμα της συνδικαλιστικής δράσης

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην στάση εργασίας Τρίτη 10 Μαΐου, 9π.μ – 12μμ

Και στην Παράσταση διαμαρτυρίας στις 9:30πμ στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49)

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας κήρυξε στάση Εργασίας την Τρίτη 10 Μαΐου, 9π.μ – 12μμ, την ώρα που εκδικάζεται η προσφυγή του στο ΣτΕ εναντίον της προσπάθειας του κράτους να ελέγξει ακόμα περισσότερο τα συνδικάτα. Να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με νόμους και πρακτικές από άλλες εποχές. Συγκεκριμένα ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη (νόμος 4808) και το ΓΕΜΗΣΟΕ (Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων). Που αποσκοπεί στο φακέλωμα για την κατάπνιξη των εργατικών αγώνων.

Και η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι δεκάδες που έχουν περάσει χτίζουν με αντεργατικά υλικά τείχη για ανακόψουν με οποιοδήποτε τρόπο τους αγώνες των εργαζομένων για τη ζωή που τους αξίζει. Θέλουν το φακέλωμα για να τρομοκρατούν να καταπνίγουν όποιον σηκώνει κεφάλι. Είναι απαραίτητο για κράτος και εργοδότες να έχουν υπό τον έλεγχο τους, τους εργαζόμενους ασκώντας άμεση τρομοκρατία. Για να χτυπάνε τα εργασιακά δικαιώματα όποτε και όπως θέλουν,  την 8ωρη σταθερή εργασία,  ναΕλαστικοποιήσουν και άλλο τις σχέσεις εργασίας, να καταργούν τις Συλλογικές συμβάσεις και να μην ανοίγει ρουθούνι και να μπορούν να βαφτίζουν ανενόχλητοι τα ψίχουλα αυξήσεις. Βάζουν περισσότερα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, για να μπορούν εργοδότες, όπως η UNITED σε NOVAκαι WIND, να βαφτίζουν τις απολύσεις παραιτήσεις, να ζητάνε περισσότερη τζάμπα εργασία και μετά το ωράριο, να δίνουν μισθούς που δε φτάνουν πλέον ούτε για τα απολύτως απαραίτητα  και να αυξάνουν την πίεση και τους διαχωρισμούς, χωρίς να έχουν απέναντι τους οργανωμένες τις φωνές των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση μιλάει για ηλεκτρονικές διαδικασίες και δήθεν «εκσυγχρονισμό», στην πράξη όπου ο εργοδοτικός συνδικαλισμός έσπευσε να ακολουθήσει τις κρατικές και εργοδοτικές γραμμές, η νοθεία ήταν ο πρωταγωνιστής και η καταστολή των αγώνων το υποκείμενο. Τα χαμένα εργατικά δικαιώματα το αποτέλεσμα. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει βγει μπροστά για να βάλει και πάλι πλάτη σε εργοδότες και κυβέρνηση.

ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΜΕ ΝΙΚΕΣ

Η κυβέρνηση και με τα σημερινά προβλήματα να χτυπάνε ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους,όπως το κύμα της ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά, την εμπλοκή της χώρας στους πολέμους, προσπαθεί να χειραγωγήσει όλους τους αγώνες, να καταπνίξει τις οργανωμένες φωνές των εργαζομένων, να βάλει στο γύψο τα Σωματεία, τις διεκδικήσεις και στο περιθώριο τους πρωτοπόρους εργαζόμενους. Να μεγιστοποιεί το κέρδος της κάθε εργοδοσίας με τους εργαζόμενους ήσυχους στη ανέχεια.

Οι νόμοι καταργούνται στην πράξη από την ίδια τη συλλογική δράση μας.

Το έχουμε δει και στην εταιρεία σε όποια διεκδίκηση μέσα από το Σωματείο μας. Με τη δυναμική του σωματείου μας εμείς έχουμε βάλει στο γύψο τα σχέδια εφαρμογής του Ν Χατζηδάκη.

 Οι μεγάλες απεργίες των εργαζομένων της  Cosco, που οργανώθηκαν ενώ όλα τα δικαστήρια τις έβγαζαν παράνομες πριν ακόμα προκηρυχθούν. Οι κινητοποιήσεις στο efood όταν απαγορεύονταν ακόμα και οι συνελεύσεις. Και η υπογραφή συμβάσεων τόσο στην Efood και στους οικοδόμους αλλά και η σύμβαση που φαίνεται ότι κέρδισαν οι εργαζόμενοι στην COSCΟ.  ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Με δημοκρατικές, μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή παρόντες σε ότι τους αφορά, μέσα από δυνατά ταξικά σωματεία. Όλοι οι  αντεργατικοί νόμοι θα μένουν στα χαρτιά και θα μετράμε Νίκες. Που θα σημαίνουν βελτίωση των όρων εργασίας μας και της ζωής μας.

Να απαιτήσουμε μαζικά  να μην κατατεθεί ΚΑΝΕΝΑ μητρώο κανενός  σωματείου στο κράτος

όχι στο φακέλωμα

Συμμετέχουμε μαζικά στην στάση εργασίας την Τρίτη 10 Μαΐου, 09:00 – 12:00

Και στην Παράσταση διαμαρτυρίας στις 9:30πμ στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49)