ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη στις 7μμ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Όλοι και όλες στο δρόμο του αγώνα, να δυναμώσουμε και άλλο το μέτωπο ενάντια στον ενταφιασμό των δικαιωμάτων και των ζωών μας.

Απαντάμε αγωνιστικά στα σχέδια της κυβέρνησης δεν θα αφήσουμε να περάσει ο νόμος λαιμητόμος. Αρκετά πληρώσαμε αρκετά ματώσαμε.

Προσπαθεί και αυτή η κυβέρνηση να φέρει και άλλα μέτρα, και άλλους φόρους και νέο χτύπημα στα εργασιακά μας δικαιώματα. Φέρνει τώρα ένα νομοσχέδιο που και το ασφαλιστικό διαλύει αλλά βάζει και συνολικά πιο βαθιά το χέρι στις άδειες τσέπες μας. Στο στόχαστρο για να πληρώσουμε το λογαριασμό και πάλι εμείς οι εργαζόμενοι μαζί με τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και όλα τα λαϊκά στρώματα.

Ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και γίνεται ασήκωτος αφού θα προστεθεί σε όλα αυτά που έχουμε πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.

Ως συνήθως, στο όνομα της πολιτικής σταθερότητας, και της ανάπτυξης, γίνεται στάχτη η δική μας ζωή. Τα εργασιακά μας δικαιώματα, οι μισθοί μας, οι συντάξεις, η πρόσβαση στην υγεία, τα βουλιάζουν ακόμα περισσότερο, για να χτίσουν επάνω τα σχέδια τους για την ανάπτυξη και την κερδοφορία των εργοδοτών.

Στα 8 χρόνια της κρίσης έχουν μειωθεί οι μισθοί μας, έχουν αυξηθεί οι φόροι, έχουν προστεθεί νέοι φόροι, έχουν μειώσει συνολικά το βιοτικό μας επίπεδο και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Τα νέα μέτρα έρχονται τόσο συχνά που παλιώνουν πιο γρήγορα και από τα καθημερινά μας παπούτσια.

Από την άλλη φοροαπαλλαγές και συνεχώς νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για το μεγάλο κεφάλαιο, μνημονιακοί μισθοί, ελαστικές σχέσεις εργασίας, πίεση εντατικοποίηση ακόμα και  τζάμπα εργασία μέσα από το δώρο της μαθητείας, συνθέτουν και τη δική μας καθημερινότητα στον Όμιλο Forthnet Nova.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Από το Δεκέμβρη πασχίζουν να περάσουν το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό και καταφέραμε να τους εμποδίσουμε με τους συλλογικούς αγώνες και τις μαζικές απεργίες μας. Κοντεύει να πιάσει Μάης τώρα που  φέρνουν το ασφαλιστικό, πακέτο και με το φορολογικό.

Η απάντηση μας πρέπει να είναι ανάλογη της επίθεσης που δεχόμαστε.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ

 την Τρίτη 26 Απρίλη στις 7μμ στην πλατεία Συντάγματος.

Προσυγκέντρωση του Σωματείου μας στην πλ. Κάνιγγος στις 6.15

 

Προετοιμάζουμε την απάντησή μας με μαζική συμμετοχή στη 48ωρη πανελλαδική απεργία