ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/5 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/5 ΚΟΡΥΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/5

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/5 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/5

ΚΟΡΥΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/5

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Εδώ και μήνες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι εργοδότες και το κουαρτρέτο προσπαθούν να περάσουν το νομοσχέδιο – λαιμητόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση και το νομοσχέδιο για το φορολογικό. Οι αγώνες μας που δώσαμε από κοινού εργαζόμενοι, αυταπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες τους μπλοκαρε τα σχέδια ως τώρα. Δείξαμε τι δύναμη έχει ο οργανωμένος, συλλογικός αγώνας. Οι απεργίες, οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος είναι ένα μικρό δείγμα ότι μπορούμε να αποτρέψουμε τα εγκληματικά νομοσχέδια που φέρνουν για να μας τσακίσουν.

Η συγκυβέρνηση τρέμοντας την οργή και την αγανάκτησή μας, προσπαθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να περάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο τα νομοσχέδια  αυτά που έρχονται να τσακίσουν τη ζωή μας. ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ και γι’ αυτό προσπαθούν να μας ξεγελάσουν, να μας μπερδέψουν ώστε να περάσει “στα ελαφρά” το νομοσχέδιο. Θέλουν να μας ξαφνιάσουν και να μας βρουν απροετοίμαστους. Γνωστό το κόλπο.

 

ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΟΥΝ – ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Από αύριο κανένας για δουλειά. Να μην ανοίξει υπολογιστής, να μη φτιαχτεί βλάβη, να μην σηκωθεί ακουστικό. Δίνουμε απάντηση στο νέο έγκλημα. Οργανώνουμε την 48ωρη απεργία. Δίνουμε σύγχρονο περιεχόμενο στην επέτειο της Πρωτομαγιάτικης Απεργίας την Κυριακή 8 Μάη.

Το νομοσχέδιο για Κοινωνική Ασφάλιση έρχεται να διαλύσει κάθε κοινωνική παροχή που είχαμε οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα. Σκοπός τους είναι να γλιτώσουν λεφτά οι μεγαλοεπιχειρηματίες και το κράτος και να τα φορτωθούμε όλα εμείς. Να βρουν πεδία για κέρδη τα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών. Η κυβέρνηση μαζί με ΕΕ & εργοδότες δε θα παραμείνουν εκεί. Σκοπεύουν να περάσουν νέα μέτρα να απελευθερώσουν τις ομαδικές απολύσεις, τις εργατικές & συνδικαλιστικές ελευθερίες που κατακτήθηκαν με το αίμα εκατοντάδων εργατών.

Αυτή τη ζωή διαγράφουν για εμάς. Να δουλεύουμε με τσακισμένους μισθούς, με διαλυμένες συμβάσεις χωρίς την δυνατότητα για σύνταξη, υγεία, περίθαλψη. Μας θέλουν σύγχρονους δούλους που θα υπάρχουν για να παράγουν κέρδη για τα μονοπώλια.

Για ακόμη μια φορα μας στελνουν το λογαριασμό: 8,2 δις. Ευρώ!!! Τους το γυρνάμε πίσω! Τα παπαγαλάκια τους δε σταμάτησαν στιγμή να μιλάνε για «σκληρή διαπραγμάτευση», «πρωτογενή πλεονάσματα». Δε μας λένε όμως ότι η «διάσωσή» μας περιλαμβάνει πρώτα το σταύρωμα μας. Αύξηση των εισφορών μας, ΦΠΑ 24%, μείωση του αφορολόγητου και πολλά άλλα έχουν  Να φορολογήσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες με τα εκατομμύρια ευρώ που βγάζουν ακόμη και μέσα στην κρίση, όχι εμάς που προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα με 400, 500 και 700 ευρώ.

Έχουμε τη δύναμη. Με μαζικό συλλογικό αγώνα. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις, στα συλλαλητήρια, στην 48ωρη απεργία. Κανείς στη δουλειά, όλοι στο δρόμο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για επανάπαυση, για εφησυχασμό. Με τη δράση μας, με τη δυναμική μας, βάλαμε εμπόδια, καθυστερήσαμε το νομοσχέδιο, τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Παρασκευή 6/5 Ομόνοια 11π.μ.

Σάββατο 7/5 Ομόνοια 6μ.μ.

Κυριακή 8/5 Σύνταγμα 10.30 π.μ

ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ