Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Κυριακή 22 Μάη, 5.30 μμ στην Ομόνοια

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή νέα μέτρα που χτυπούν το εισόδημα μας, το ασφαλιστικό και συνολικά την ποιότητα ζωής μας. Όπως και τα προηγούμενα μέτρα τα φέρνει στη Βουλή το Σαββατοκύριακο 21 – 22 Μάη, πίσω από την πλάτη μας, φοβάται τη λαϊκή οργή και κρύβεται σαν λαγός.

Όμως δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη, με ψηλά το κεφάλι,  κανένας μας δεν πρέπει να λείψει από τις μάχες που έρχονται! Δυναμώνουμε το σωματείο μας! Απαντάμε στην αδράνεια!!

Το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, αφορά επιβολή νέων έμμεσων φόρων στη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού που στενάζει, ιδιωτικοποιήσεις, «απελευθέρωση» των «κόκκινων» δανείων, νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.

Προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν ξανά στις ψεύτικες ελπίδες και στις κάλπικες υποσχέσεις ότι περάσαμε τα δύσκολα. Εμείς ξέρουμε όμως ότι τα αντεργατικά μέτρα όχι μόνο δεν είναι προσωρινά ή τα τελευταία αλλά παραγγελία των μεγάλων ομίλων που βγαίνουν κερδισμένοι, προσδοκώντας στην ανάπτυξη της κερδοφορίας τους πάνω στις δικές μας πλάτες, στην καταλήστευση του οικογενειακού μας εισοδήματος, στην καταπάτηση των δικών μας δικαιωμάτων. Όμιλοι όπως η Forthnet που παλεύει να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητά της μέσα από τις απολύσεις, την επινοικιάση, τη μαθητεία, τις συμβάσεις, την τρομοκρατία, την επίθεση στο σωματείο μας.

Μας θέλουν προσκυνημένους, απογοητευμένους και να ματώνουμε συνέχεια για τα συμφέροντα του κεφαλαίου! ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΠΕΝΤΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ

Στο νέο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση, περιλαμβάνεται ο αυτόματος κόφτης δηλαδή ένα αυτόματος μπαλτάς που θα κόβει και θα μειώνει μισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα θα προκαλεί αυτόματες περικοπές σε κονδύλια προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους δήμους και άλλους φορείς της Τοπικής Διοίκησης, όταν θα διαπιστώνεται πως δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι των κρατικών προϋπολογισμών και του μνημονίου. Η κυβέρνηση λέει ψέματα, φέρνει νέο, 4ο μνημόνιο.

Την ίδια στιγμή γενικεύουν τη φοροεπέλαση παντού:

  •                    Αυξάνουν τον ΦΠΑ από το 23% στο 24%, εξέλιξη που θα επιφέρει νέες μαζικές αυξήσεις σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

  •                   Αυξάνουν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο υγραέριο, στο φυσικό αέριο και στην κηροζίνη με εφαρμογή από 1η Ιούνη.

  •                  Σχεδιάζουν να επιβάλουν νέους ειδικούς φόρους στη σταθερή τηλεφωνία, στη συνδρομητική τηλεόραση, στα τσιγάρα, στα τέλη των αυτοκίνητων, στον καφέ, στα ποτά!

Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε !

ΌΛΟΙ στον δρόμο! Ξεσηκωμός !

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη! Δε θα περάσει η ηττοπάθεια, ο συμβιβασμός!

Με αισιοδοξία και πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Κυριακή 22 Μάη, 5.30 μμ στην Ομόνοια,

Με προ-συγκέντρωση με το κλαδικό μας συνδικάτο ΣΕΤΗΠ και άλλα σωματεία του κλάδου στις 5.00 στα Χαυτεία (συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου)