Συμμετοχή στο κάλεσμα Ομοσπονδιών και Συνδικάτων για οργάνωση ενιαίου μετώπου πάλης

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι

Το Δ.Σ του Σωματείου εργαζομένων ForthnetNetmed, σε συνεδρίαση του ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και στο πλαίσιο πάλης και αιτημάτων, από το κλαδικό Συνδικάτο, ΣΕΤΗΠ, και άλλων Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και Εργατικών Κέντρων από όλη την Ελλάδα που ανέλαβαν την πρωτοβουλία, προκειμένου να οργανωθεί ενιαίο μέτωπο πάλης απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των υπολοίπων κομμάτων του μεγάλου κεφαλαίου προς όφελος της μεγαλοεργοδοσίας και της αύξησης των κερδών τους.

Ήδη βλέπουμε τα τελευταία κατορθώματα την αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης επιτυγχάνοντας την τέταρτη περικοπή σε συντάξεις η οποία αφορά 250 χιλιάδες συνταξιούχους. Οι μειώσεις αυτές είναι μέρος της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης και συνολικά θα αφαιρέσουν από τις λαϊκές οικογένειες 8 δις ευρώ μόνο για την τετραετία 2016 – 2019.

Η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με την αναμενόμενη κατάθεση στη Βουλή των συμπληρωματικών φορολογικών διατάξεων με τις οποίες από τη μία θα προωθείται προκλητική ευνοϊκή ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα και από την άλλη θα επιβάλλεται η χρήση πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές με πρόσχημα τη φοροδιαφυγή.

Η επίθεση αυτή θα συνεχιστεί και στους χώρους δουλειάς όπου τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν στην ατζέντα τους, είναι μέρος της δικής τους ανάπτυξης.

Είναι αυτή η ανάπτυξη που σαν βασικό στόχο έχει το χτύπημα της τιμής πώλησης της εργατικής δύναμης: την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού (Δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και επίδομα αδείας), νέα μείωση του κατώτατου μισθού από 1-1-2017, νομοθετημένο από την κυβέρνηση κατώτατο μισθό κατ’ έτος, χωρίς συλλογική σύμβαση, κατάργηση όλων των προσαυξήσεων-επιδομάτων, τριετιών και κατάργηση της μετενέργειας γενικά των συλλογικών συμβάσεων, αμετάβλητο μισθό για όλο τον εργασιακό βίο. Μείωση του κόστους των υπερωριών, της απασχόλησης το σαββατοκύριακο, αλλά και ελαστικοποίηση του πλαισίου διευθέτησης του χρόνου εργασίας (αυξομείωση ωραρίου), με ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος, πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, γενικευμένη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις με επέκταση όλων των «νέων» μορφών φτηνής και απροστάτευτης μικροεργασίας.

ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ & ΟΡΜΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΒΡΩΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΩΣ ΕΔΩ

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ