ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Διαδηλώνουμε ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στην Ομόνοια στις 7 μ.μ.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Διαδηλώνουμε ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στην Ομόνοια στις 7 μ.μ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Άλλο ένα καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του αλλά και νέα βάρβαρα μέτρα ήρθαν μέσα σε αυτό, μέτρα που προστέθηκαν σε αυτά που υπήρχαν από πριν. Δείχνει ότι οι κυβερνήσεις (παρούσα, παρελθούσες και μελλοντικές) χτίζουν η μία πάνω στα μέτρα της άλλης και ότι οι αντιλαϊκοι νόμοι θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Άλλωστε το σενάριο της ανάπτυξης τους το προβλέπει ξεκάθαρα, νέες ελαφρύνσεις και τσάμπα χρήμα για το κεφάλαιο, νέες επιβαρύνσεις για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και γενικά τους ανθρώπους του μόχθου.

Με την ψήφιση του ασφαλιστικού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συντάξεις καταρρακώθηκαν αλλά και οι δικοί μας μισθοί μειώθηκαν και άλλο και όχι προσωρινά. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν οι αυξήσεις σε αγαθά διαβίωσης, αλλά και δυσβάσταχτα έξοδα που έρχονται ως στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου να αδειάσουν κι άλλο τις άδειες τσέπες μας, όπως ο ΕΝΦΙΑ. Την ίδια στιγμή δεκάδες χιλιάδες οικογένειες θα χρυσοπληρώσουν για ακόμη μια χρονιά για να πάνε τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό.

Στον Όμιλο ForthnetNova τα έσοδα όπως και σε άλλες επιχειρήσεις ακολουθούν αντίστροφη πορεία από τους μισθούς μας. Και ο λόγος είναι ότι η μείωση της τιμής πώλησης της εργατικής δύναμης, είναι όρος για να αυξάνονται τα κέρδη των εργοδοτών. Ο μισθός μας είτε μειώνεται άμεσα είτε έμμεσα για τους εργοδότες είναι το ίδιο, περισσότερα κέρδη στις τσέπες τους.

Τώρα η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να χαρίσει το επίδομα ανεργίας στους εργοδότες. Τα χρήματα του πετσοκομμένου επιδόματος ανεργίας των 360€, που παίρνει μόνο 1 στους 10 ανέργους, προκύπτουν από τις εισφορές των εργαζόμενων. Η κυβέρνηση, λοιπόν, αποφάσισε τα χρήματα αυτά μαζί με τους εργαζόμενους που τα δικαιούνται, να τα χαρίζει στους εργοδότες. Τους δίνει δηλαδή ζεστό χρήμα και τσάμπα εργαζόμενους. Γι’ αυτό οι εργοδοτικές οργανώσεις πανηγυρίζουν συγχαίροντας την κυβέρνηση για την πρωτοβουλία της.

Συνάδελφοι δεν πρέπει να παραβλέπουμε τις φωτογραφίες από την Κίνα την ώρα της υπογραφής της συμφωνίας της διοίκησης της Forthnet με την ZTE. Μας δείχνουν τον πρωθυπουργό να στέκεται σαν μπάτλερ πίσω από την εργοδοσία έτοιμος να εκτελέσει οποιαδήποτε εντολή της. Αυτό είναι το μήνυμα των φωτογραφιών, ότι η εξουσία είναι οι εργοδότες και οι αστικές κυβερνήσεις ακολουθούν σαν πιστοί διαχειριστές.

Εμείς δεν είμαστε ανυπεράσπιστοι σε αυτήν τη δική τους συμμαχία. Μόνο όταν δρούμε συλλογικά μέσα από τα σωματεία μας, με την εγγραφή μας και τον αγώνα μας μέσα από αυτά έχουμε δει νίκες. Και στη Forthnet ισχύει το ίδιο, μέσα από το συλλογικό μας όργανο, μέσα από το σωματείο μας, νίκες μικρές και νίκες μεγαλύτερες. Αυτός είναι ο δρόμος. Μεγάλος σταθμός σε αυτόν θα είναι η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ). Γι’ αυτό το Σωματείο μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα από το κλαδικό Συνδικάτο, ΣΕΤΗΠ, και άλλων Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και Εργατικών Κέντρων από όλη την Ελλάδα που ανέλαβαν την πρωτοβουλία, προκειμένου να οργανωθεί ενιαίο μέτωπο πάλης για ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες των εργαζόμενων.

Είναι ντροπή για την εργατική τάξη να ζει στην ανέχεια, καμία αναμονή.

Η αποστασιοποίηση από τα σωματεία και τους αγώνες ωφέλησε και συνεχίζει να ωφελεί αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και μας θέλουν μόνο σαν σύγχρονους σκλάβους. Όλοι να γραφτούμε στο σωματείο μας να διεκδικήσουμε μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες μας. Όλοι να πάρουμε μέρος στον αγώνα με δυναμική συμμετοχή σε όλες τις μάχες.

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Διαδηλώνουμε ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στην Ομόνοια στις 7 μ.μ.

Προσυγκέντρωση του Σωματείου μας στη πλατεία Βάθης 6.30μμ