Οι φούσκες της εργοδοσίας

Δελτίο Τύπου

Την Πέμπτη 29/09 στην Ευελπίδων ξεκίνησε η εκδίκαση της αγωγής της Διοίκησης της Forthnet προς το σωματείο μας, όπου απαιτεί να μην εγγράφονται ως μέλη του σωματείου επινοικιαζόμενοι από άλλες εταιρείες.

Για μια ακόμη φορά η Εργοδοσία βρήκε ευκαιρία να πει τα ψέματά της για τη συνδικαλιστική δράση μελών του σωματείου.

Ακούσαμε από τον εκπρόσωπο της διοίκησης, Κο Ματσούκα Γεώργιο που είχε κληθεί ως μάρτυρας, ότι τα μέλη του ΔΣ κατέχουν ευαίσθητες πληροφορίες (!) για την εταιρία τις οποίες μπορούν να τις εκμυστηρευτούν σε ανταγωνίστριες εταιρίες. Άραγε οι εκπρόσωποι της Vodafone και της Wind στο ΔΣ της Forthnet όπου είναι και μέτοχοι δεν κατέχουν πολύτιμες πληροφορίες που μπορούν να μεταφέρουν στα αφεντικά τους ;

Η «είδηση» που μάθαμε από τον Κύριο Ματσούκα είναι ότι έχει κλείσει η εξυπηρέτηση πελατών, μιας και όπως ανέφερε στην πρόεδρο του δικαστηρίου το έργο στο οποίο απασχολούνταν οι επινοικιαζόμενοι συνάδελφοι τελείωσε. Άρα αφού οι συνάδελφοι εργαζόντουσαν για εξυπηρέτηση πελατών μέσω του 13831 και 18345, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εργοδοσίας η τηλεφωνική υποστήριξη πελατών δεν υπάρχει. Μάλλον όσοι εργάζονται ακόμα εκεί είναι αποκυήματα κάποιας φαντασίας.

Ακούσαμε επίσης ότι οι επινοικιαζόμενοι εργαζόμενοι δεν παίρνουν εντολές από κανέναν υπεύθυνο της Forthnet μόνο από τον προϊστάμενο της εταιρίας τους (!) Δεν είπε όμως ο κύριος Ματσούκας που ήταν κρυμμένος ο team leader από την action line, μάλλον σε κάποιο υπόγειο στον Ταύρο…

Η αποδόμηση των ισχυρισμών τους ήρθε από τον Πρόεδρο του ΣΕΤΗΠ, που είχε κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του Σωματείου και εξήγησε ότι όλοι οι εργαζόμενοι το ίδιο συμφέρον έχουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και ότι δεν έχουν και δε θέλουν να έχουν ευαίσθητες πληροφορίες της εταιρίας.

Αυτός είναι ο στόχος των διοικήσεων και των αφεντικών τους να πάψει οποιονδήποτε σηκώνει κεφάλι, οποιονδήποτε αντιστέκεται στην αφαίμαξη των εργαζομένων.

Συνάδελφοι επειδή η πραγματικότητα είναι αυτή που ζούμε εμείς δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα ψέμα της εργοδοσίας αναπάντητο. Στην πράξη να τους ρίξουμε μαύρο. Σε αυτούς που δεν μας δίνουν όυτε καν τους πενιχρούς μισθούς μας στην ώρα τους και ούτε καν μας ενημερώνουν για αυτό, σε αυτους που μας καταστρέφουν τη ζωή να ρίξουμε ΜΑΥΡΟ. Όλοι να γραφτούμε στα σωματεία μας, να παλέψουμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για μισθό, (στην ώρα του), που να ανταποκρίνονται στο 2016.

Υ.Γ. Τα μπαλόνια και η προσπάθεια της εργοδοσίας να φτιάξει ωραίο κλίμα δεν είναι παρά μια ακόμα Φούσκα, φαίνεται για αυτές τις ενέργειες έχει χρήματα η εργοδοσία. Για να μας πληρώσει στην ώρα μας όχι. Όσο και να προσπαθούν τα λιγοστά ευρώ του μισθού μαζί με την πίεση και την εντατικοποίηση, δεν μπορούν να κρύψουν την εκμετάλλευση και δεν μπορούν να μας φέρουν παρά πρόσκαιρα μειδιάσματα στα συννεφιασμένα από τις απλήρωτες υποχρεώσεις και τη δυσκολία της καθημερινότητας πρόσωπα μας.