ΜΟΔ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΙ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Σ.Σ.Ε. ΕΜΕΙΣ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Εμείς είμαστε που ζούμε από πρώτο χέρι την εργασιακή ανασφάλεια, τους μισθούς πείνας, την ανεργία που μας περιμένει. Κάθε μήνα αγωνιάμε για το πότε θα πληρωθούμε. Δεν ξέρουμε αν, πού και με τι όρους θα εργαζόμαστε αύριο.  Φυλάµε «σκοπιά» για να µην µας κόψει η ∆ΕΗ το ρεύµα. Μας ζητάνε να πληρώσουμε στην εφορία διπλάσιους φόρους. Μας τιμωρούν επειδή έχουμε οικογένεια, επειδή έχουμε σπίτι.

Διανύουμε λοιπόν μια περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματά μας με στόχο αυτή τη φορά την απελευθέρωση των απολύσεων, με ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, την ωμή παρέμβαση στη λειτουργία των σωματείων και στο πως τελικά οι εργαζόμενοι θα οργανωνόμαστε, θα αποφασίζουμε και θα ετοιμάζουμε  την δική μας επίθεση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ και των εργοδοτών.

Δεν μένουμε στην άκρη! Από τον δικό μας ιδρώτα γεμίζουν τα σεντούκια των εργοδοτών με εκατομμύρια ευρώ, από τον δικό μας ιδρώτα ξεπληρώνονται δάνεια που πάρθηκαν για να δοθούν πάλι σ’ αυτούς. Δεν μπορεί με τέτοια πρόοδο στην τεχνολογία και την επιστήμη, εμείς να δουλεύουμε για ψίχουλα μέχρι τα βαθειά γεράματα. Δεν δεχόμαστε να θεωρούμε τη σύνταξη αστείο, να τρέμουμε να αρρωστήσουμε. Δεν συμβιβαζόμαστε με τις άθλιες συνθήκες εργασίας, την ενταντικοποίηση, την τρομοκρατία.

     Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, οι εξελίξεις στον όμιλο Forthnet – Nova να μην επιτρέψουμε να ματώσουν τις δικές μας πλάτες. Έχουμε όλα αυτά τα χρόνια πληρώσει πολλά και οι εργοδοσία συνεχίζει να κερδίζει ακόμα περισσότερα. Οι διευθυντάδες, οι μανατζαρέοι και οι προϊστάμενοι αυξήσεις σε μισθούς και παροχές και εμείς οι εργαζόμενοι από την άλλη μισθούς πείνας, εντατικοποίηση, πίεση και απειλές. Ούτε κουβέντα η εργοδοσία για το τι σημαίνει για εμάς και για τους καταναλωτές, για το vectoring και για το  ότι θα είναι καθολικός πάροχος, ποιος θα εργάζεται για αυτά τα έργα;  πάλι εμείς οι ίδιοι που μας τρέχουν και δε φτάνουμε θα τα επωμιστούμε και αυτά. Αυτός  που θα αναγκαστεί να πάρει το προϊόν για να έχει πρόσβαση στο αγαθό της επικοινωνίας θα το πληρώνει σε τιμές satellite;

    Αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκε η έκδοση του Μ.Ο.Δ. Οι μέχρι τώρα μέτοχοι απείχαν, 4 τράπεζες κάλυψαν το αναγκαίο ποσό για να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση του δανεισμού της εργοδοσίας. Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι τράπεζες έχουν τον έλεγχο του Ομίλου. Τα σενάρια πολλά, από το ότι θα πουλήσουν τη NOVA μέχρι ότι θα πάνε την εταιρεία στον Άρη. Ένα όμως είναι αυτό που πρέπει να κρατήσουμε εμείς οι εργαζόμενοι, ο CEO όπου βρεθεί και όπου σταθεί μιλάει για περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους κάτι που προβλέπεται και σαν όρος μέσα στην αναδιάρθρωση των δανείων. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι πάλι σε εμάς θέλουν να τα φορτώσουν, γιατί όταν μιλάνε για λειτουργικό κόστος εννοούν ξεκάθαρα το εργατικό δυναμικό και του μισθούς μας.

       Οι δρόμοι που έχουμε είναι δύο, της υποταγής και της ανέχειας ο πρώτος, του αγώνα και της οργάνωσης ο δεύτερος.  Ο πρώτος δρόμος να εμπιστευτούμε τα παπαγαλάκια της εργοδοσίας που όλη μέρα γυρίζουν γύρω γύρω και σπέρνουν τα ψέματα της εργοδοσίας και τις φούσκες περί ομάδας και οικογένειας, με σκοπό ομαλά να περάσει πάλι στο περιθώριο η δική μας ζωή. Έχουμε δει που οδηγεί αυτός ο δρόμος, οι απώλειες στο μισθό μας οι εκατοντάδες απολύσεις, με τους περισσότερους άνεργους πλέον συναδέλφους να είχαν εμπιστευτεί κάποιο φερέφωνο της εργοδοσίας μας δείχνουν τι ακολουθεί σε αυτήν την πορεία.  Στην απέναντι μεριά ο δικός μας δρόμος με την εγγραφή και μαζικοποίηση του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ ΜΑΣ με συλλογικές διαδικασίες να αποφασίζουμε για όλα.

 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ, ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ

     

Μέσα από το συλλογικό αγώνα, μακριά από τις μπανανόφλουδες τις εργοδοσίας, έχουμε μετρήσει πολλές νίκες, από μεγαλύτερα διαλείμματα μέχρι βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά και επαναπρόσληψη συναδέλφου μας. Και όταν θα γραφτείς και εσύ στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ, όσο αυτό θα δυναμώνει, θα γίνουν ακόμα περισσότερες οι νίκες. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε το δικό μας απάγκιο και αυτό είναι το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, μας ενώνουν οι ανάγκες μας στη ζωή  και η εκμετάλλευση  των κόπων μας, μας χωρίζουν μόνο οι αυταπάτες που καλλιεργούν οι εργοδοσίες και οι κυβερνήσεις τους με όλους τους τρόπους.

      

Μπροστά στους σχεδιασμούς τους για παραπέρα μειώσεις σε μισθούς και δικαιώματα, εμείς διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να καλύπτει τις απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Παλεύουμε για Κλαδική και Επιχειρησιακή ΣΣΕ που θα καθορίζονται οι όροι δουλειάς και αμοιβής στο ύψος των δικών μας αναγκών    ∆εν ζητάμε ελεημοσύνη, πολεμάμε για τη ζωή που µας αξίζει. Αγωνιζόμαστε να εξασφαλίσουμε καλύτερη ζωή για µας και τα παιδιά µας.

     

Δεν είμαστε ανταγωνιστές εμείς με τους άλλους συναδέλφους από τους άλλους παρόχους. Αυτά τα σπέρνουν οι εργοδοσίες και τα τσιράκια τους, την ώρα που οι συμφωνίες με τις «ανταγωνίστριες εταιρείες» είναι πολλές. Είμαστε συνάδελφοι και βιώνουμε την ίδια καθημερινότητα. Μαζί τους θα είμαστε τη ΔΕΥΤΕΡΑ στο μεγάλο συλλαλητήριο, μαζί και με εργαζόμενους από 400 και πλέον ακόμα Σωματεία και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ που μαζί έχουμε συμφωνήσει να παλέψουμε για υπογραφή Σ.Σ.Ε.

 

Να δώσουμε μια πρώτη μαζική και μαχητική απάντηση στις 17 Οκτώβρη, στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, που οργανώνουν πάνω από 420 Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

  • Υπογραφή ΣΣΕ στην Forthnet με βάση τα προ κρίσης επίπεδα που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους
  • Καμία απόλυση
  • καμία μείωση μισθού
  • Καταβολή δεδουλευμένων στην ώρα τους
  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας

OΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ 6.30 μ.μ. ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ