Ανακοίνωση για τα αντεργατικά χτυπήματα της εργοδοσίας και τους σχεδιασμούς στο κτήριο του Κολωνού

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ:

ΟΙ ΕΚΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ. ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

Από τη μια μείωση θέσεων εργασίας και μισθοί που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά, από την άλλη σύμπτυξη και κατάργηση τμημάτων και εντατικοποίηση, με ανάθεση και άλλων αντικειμένων εργασίας σε ήδη πιεσμένους συναδέλφους όπως άλλωστε βιώνουμε σε όλη τη NOVA – WIND και με την δουλειά να μην βγαίνει ούτε και με τις απλήρωτες ώρες, που αναγκάζονται πολλοί να εργαστούν κάτω από την πίεση και τους εκβιασμούς της Διοίκησης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

αυτά που γίνονται στον Κολωνό στο νεοσύστατο τμήμα Access Wholesale Network Support είναι ενδεικτικά του τι έχει να ακολουθήσει και ποιοι είναι οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας. Από τη μια η εργοδοσία βγάζοντας μπροστά τους λαγούς της, μεθόδευσε την κατάργηση τριών τμημάτων, ενώνοντας στο νεοσύστατο Access Wholesale Network Support δύο από αυτά. Αυξάνοντας έτσι σε δεκάδες συναδέλφους των όγκο αντικειμένου και εργασίας.

 Παράλληλα έτσι η εργοδοσία μεγάλωσε και το «pool» εργαζομένων στους οποίους μπορεί να φορτώσει και άλλα τεχνικά αντικείμενα.  Μάλιστα ο όγκος εργασίας μετά από αυτή την εξέλιξη ήταν τόσο μεγάλος που οι προϊστάμενοι και οι λαγοί τους, θέλουν να τους βάλουν εκπαιδεύσεις – για το νέο αντικείμενο – με υπερωρία στα ρεπό το Σ/Κ, λες και τα ρεπό δεν είναι για ξεκούραση ή θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία.

 Η προαναφερθείσα συνένωση όμως δεν έφτασε στην εργοδοσία, πριν ακόμα καταλάβουν και χωρίς να έχουν αποδεχτεί τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι είδαν την εργοδοσία να του φορτώνει και άλλο διαφορετικό αντικείμενο εργασίας, που πριν είχαν άλλοι εργαζόμενοι σε τμήμα που καταργήθηκε μαζί με τις θέσεις εργασίας.

Εύκολα συμπεραίνεται και ο ρόλος των προϊσταμένων και των παρατρεχάμενων τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ξεσκεπάζουν τις τεχνικές ενσυναίσθησης που χρησιμοποιούνται ώστε να τους πείσουν να αποδεχθούν να δουλεύουν σαν σκλάβοι.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν το πρόσφατο παράδειγμα των συναδέλφων τους από το monitoring και να μην αποδεχθούν τα σχέδια της εργοδοσίας μέσα από οργάνωση και διεκδίκηση του δίκιου μας μαζί με το Σωματείο μας. Να σημειώσουμε ότι πέραν όλων των κοινών που υπάρχουν στα δυο τμήματα, είναι και ο προϊστάμενος που έφυγε από το monitoring και πήγε στο Access Wholesale Network Support. Ελπίζουμε και πάλι, με τη δράση όλων των εργαζομένων με το Σωματείο, να βρει γυρισμένες πλάτες και να μην καταφέρει να περάσει τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.

Ξεκινάμε με σύσκεψη στον Κολωνό την Τρίτη 28/6 στη λήξη της βάρδιας (17:00).

Τέρμα πια στις αυταπάτες. Το δίκιο έρχεται με αγώνες.

Είναι ολοφάνερο σε όλους τους εργαζόμενους, ότι τόσο συνολικά με όλη την ακρίβεια και τις εξελίξεις που υπάρχουν, η κατάσταση για τον κάθε εργαζόμενο και όλα τα λαϊκά στρώματα είναι τουλάχιστον δύσκολη, αλλά και στη NOVA WIND όταν η εργοδοσία μειώνει συνεχώς τις θέσεις εργασίας και έχει φτάσει σε σημείο να κόψει από άδειες μέχρι τον καφέ και τις χειροπετσέτες η κατάσταση προμηνύεται εντόνως ζοφερή.

 Στο προσκήνιο πρέπει να βγουν και οι αποδοχές με υπογραφή ΣΣΕ. Δεν είναι δυνατόν το 2022 οι μισθοί να είναι σε αυτό το επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Κολωνό στο προαναφερθέν τμήμα που οι ίδιοι οι άνθρωποι της εργοδοσίας, χαρακτήρισαν υψηλής τεχνικής κατάρτισης και προσθέτουν και άλλη ειδίκευση, ο μέσος μισθός είναι σχεδόν στον Βασικό του ανειδίκευτου. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως ανειδίκευτος εργαζόμενος με κατοχυρωμένες τις 3 τριετίες πριν το 2012 αμείβεται καλύτερα από εργαζόμενο με πτυχίο και εξειδίκευση στον Κολωνό. 

Φτάνει πια ΣΣΕ τώρα.

Καλούμε τους όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούμε στην επίθεση που δεχόμαστε και να επιτεθούμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε ανθρώπινα, για να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματα μας.

Όταν είμαστε μια γροθιά με το Σωματείο μας, κερδίζουμε το δίκιο μας.

ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

Πριν μια εβδομάδα ολοκληρώθηκε η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν πάνω από 2000 εργαζόμενοι, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι 506 συνδικαλιστικών οργανώσεων. Λίγες γραμμές δεν είναι αρκετές, αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι εκεί μας μεταφέρθηκε η πείρα από τους αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας οικοδόμων που πριν λίγες μέρες υπέγραψε Σ.Σ.Ε με σημαντικότατες αυξήσεις, των Σωματείων, της ΕΝΕΔΕΠ (COSCO) που πρόσφατα υπέγραψαν Σ.Σ.Ε με ιδιαίτερες αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα αλλά και του Συνδικάτου Μετάλλου αττικής που υπέγραψε 2! Σ.Σ.Ε με αυξήσεις μέσα σε ένα χρόνο! Αλλά και της ΛΑΡΚΟ που αγωνίζονται να σώσουν τις ζωές τους, την ίδια ώρα που και αυτή η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει το ξεπούλημα της ώστε τα κέρδη αυτά να πηγαίνουν αποκλειστικά σε επιχειρηματικές Τσέπες. Ο συλλογικός και μαζικός ταξικός αγώνας είναι το κοινό σημείο που έφερε τα αποτελέσματα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. 

ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ