Γενική Συνέλευση Σωματείου ΤΡΙΤΗ 01/11/2022

Γενική Συνέλευση Σωματείου

ΤΡΙΤΗ  01/11, ΣΤΙΣ 18:00,

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ   (Μάρνης & 3ης Σεπτεμβρίου 48β)

Συζητάμε για τις Συνθήκες στην εταιρεία για το δυσβάσταχτο κόστος διαβίωσης

Προετοιμάζουμε την μεγάλη Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Ρεύμα, Θέρμανση, Supermarket, Καύσιμα, μόνο η αναφορά τους αγχώνει όλους τους εργαζόμενους. Το κόστος μόνο για τα απαραίτητα είναι δυσπρόσιτο ακόμα και απαγορευτικό, για τους περισσότερους.

Εδώ και σχεδόν 15 χρόνια οι εργαζόμενοι πληρώνουμε ακόμα πιο αδρά είτε τις κρίσεις είτε τους πολέμους τους. Η πραγματικότητα των εργαζόμενων επισκιάζεται από την λέξη ακρίβεια, αφού πλέον έχουν ξεσκεπαστεί όλα τα κόλπα και αυτής της κυβέρνησης και οι ψεύτικες λύσεις και αφηγήματα είναι ξεκάθαρο πλέον ότι στοχεύουν μόνο στην ενίσχυση των κερδών των Μονοπωλίων.

Με τους μισθούς μειωμένους, παγωμένους ή στην καλύτερη περίπτωση με αναιμικές αυξήσεις εδώ και 15 χρόνια, ο κάθε εργαζόμενος βρίσκεται μόνος του αντιμέτωπος απέναντι στα συνεχώς αυξανόμενα μηνιαία έξοδα. Ο κάθε ένας έχει να περιγράψει τις δυσκολίες του, που όμως τελικά όταν μπαίνουν στη συζήτηση διαπιστώνει ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό του, όλοι μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα που ακόμα και σε επικείμενες διαφορές είναι ίδια στην ουσία τους και στον παρονομαστή τους. Φτωχαίνουμε εμείς, πλουτίζουν μεγαλοεργοδότες, με την στήριξη των πολιτικών τους εκπροσώπων.

ΚΟΙΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Και στην NOVA (- WIND) η κατάσταση είναι ζοφερή, εκατοντάδες χαμένες θέσεις εργασίας, είτε με εξώθηση σε εθελούσια είτε με παραιτήσεις αγανάκτησης και με εκατοντάδες συναδέλφους να είναι ήδη σε αναζήτηση επόμενου εργοδότη. Χρόνια εργασίας και κεκτημένα μπαίνουν στο περιθώριο από την αγανάκτηση και συνολικά το κλίμα που έχει διαμορφώσει και αυτή η εργοδοσία. Από τη μια η χαμηλοί μισθοί, από την άλλη η συνεχής πίεση και εντατικοποίηση και η εξαφάνιση της λογικής, σε συνάρτηση με τόσα και τόσα χτυπήματα από την εργοδοσία που θέλει και αυτή στις πλάτες των εργαζόμενων να μειώσει τα κόστη, μαζί με όλα τα συστατικά της πιεσμένης καθημερινότητας οδηγούν πολλούς συναδέλφους στην έξοδο. Η κατάσταση αυτή θα γίνεται χειρότερη όσο περνάει ο καιρός. Αυτό δεν αποτελεί προφητεία απλά μια ψύχραιμη ανάγνωση της κατάστασης, βέβαια από τη μέρα της εισόδου της UG το σωματείο μας είχε αναλύσει τους όρους και τις επερχόμενες συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους. Εμείς δεν πέσαμε από κανένα σύννεφο με αυτά που γίνονται.

Σε όλα αυτά, όπως όλοι πλέον ξέρουμε, μπορούμε να αντιδράσουμε οργανωμένα μέσα από το Σωματείο μας. Έχουμε μετρήσει αποτελέσματα σε κάθε οργανωμένη διεκδίκηση μας. Όσο περισσότεροι τόσο μεγαλύτερες οι νίκες. Η Απεργία στις 9 Νοέμβρη θα αποτελέσει σταθμό και θα στείλει μήνυμα και στην εργοδοσία. Η παρουσία του κάθε εργαζόμενου στη συνέλευση θα εμπλουτίσει και θα δυναμώσει την συλλογική μας δράση, με στόχο την Υπογραφή μια Σύμβασης για όλους συζητάμε και το περιεχόμενο της και το πως θα αναγκάσουμε την εργοδοσία να την αποδεχτεί. Ο Αγώνας αυτός πρέπει να δοθεί τώρα γιατί κανείς δεν μπορεί να κρύψει ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, γιατί θέλουμε να εργαζόμαστε και να μπορούμε να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας χωρίς άλλες εκπτώσεις από τη ζωή μας.

Απαιτούμε:

 • Την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους στην Nova χρησιμοποιώντας ως βάση την υπάρχουσα στην Wind του 2014 η οποία θα περιλαμβάνει ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ στα μισθολόγια χωρίς διαχωρισμούς των εργαζόμενων, με ξεπάγωμα των ωριμάνσεων, ΕΠΑΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΕΤΙΩΝ ώστε να υπάρχει αυτόματη αύξηση του μισθού με την πάροδο του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων και άλλων ειδικοτήτων όπως τα media.
 • Μια σύμβαση που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα μας και θα εξισώνει μισθούς και δικαιώματα ΟΛΩΝ των εργαζόμενων στην Nova προς τα ΠΑΝΩ
 • Καμία απόλυση – να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και στις δύο εταιρείες. Καμία αλλαγή αντικειμένου εργασίας σε όλες τις εταιρείες
 • Καμία δυσμενής αλλαγή των όρων και σχέσεων εργασίας.
 • Όλοι οι ενοικιαζόμενοι («προσωρινά απασχολούμενοι» ή «συνεργάτες») συνάδελφοι να προσληφθούν στις εταιρείες, υπό καθεστώς εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου με ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους συναδέλφους τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
 • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους ωραρίου. Όχι στην εκ περιτροπής εργασία.
 • Προσλήψεις σε όλα τα υποστελεχωμένα τμήματα
 • Η βάρδια τελειώνει στο 8ωρο για όλους, καμιά εντατικοποίηση για τους συναδέλφους σε καθεστώς standby. Το standby δεν είναι για προγραμματισμένες εργασίες, όταν  προκύψει έκτακτη ανάγκη ο εργαζόμενος να πληρώνεται την υπερωρία για όσο δουλεύει.
 • Επαναφορά των πούλμαν για τη μεταφορά στον χώρο δουλειάς. Να διασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των συναδέλφων σε όλα τα κτίρια
 • Η μετεγκατάσταση των εργαζομένων να γίνει βάση τον τόπο κατοικίας τους.
 • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλείας – Καμία μετακίνηση συναδέλφου χωρίς αυτοψία – επιβεβαίωση τήρησης όλων των απαραίτητων όρων.
 • Μείωση του εργάσιμου χρόνου και όχι ατελείωτες και απλήρωτες εργασίες. Όχι στην πίεση και την εντατικοποίηση
 • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.
 • Ούτε λεπτό υποχρεωτικής τηλεργασίας!
 • Απαιτούμε τώρα φθηνό ρεύμα – Καμία ανατίμηση στα βασικά αγαθά.

‘Ολες και όλοι στην Γενική συνέλευση του Σωματείου μας.

ΤΡΙΤΗ  01/11, ΣΤΙΣ 18:00,

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ   (Μάρνης & 3ης Σεπτεμβρίου 48β)