ΌΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΕ WIND ΤΡΙΤΗ 14/2/2023 ΣΤΙΣ 17:30 ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ (κτήριο εκπαιδεύσεων)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όσο περνάει ο χρόνος οι συνθήκες στη NOVA και συνολικά στη ζωή των εργαζομένων χειροτερεύουν, με εκθετική μορφή. Σε κάθε τμήμα σε κάθε εργαζόμενο τα προβλήματα γιγαντώνονται, η μείωση θέσεων εργασίας έχει εκτοξεύσει την εντατικοποίηση. Παράλληλα δεν πρέπει να υποτιμηθεί η επιβάρυνση που έχουν επιφέρει οι νέες διαδικασίες όπως επιβάλλονται. Ο φόρτος έχει γίνει δυσβάσταχτος ενώ μαζί με όλα τα παραπάνω και η πίεση έχει εκτοξεύσει τις παραιτήσεις ή την αποδοχή της εκδίωξης από την εργοδοσία.

Την ίδια ώρα καλούμαστε να τα βγάλουμε πέρα με έναν μισθό που όσος και να είναι δεν φτάνει. Η αναφορά δεν είναι μόνο για τον κατώτατο μισθό, είναι δεδομένο ότι με €600 δεν βγαίνει η καθημερινότητα. Ακόμα και μισθοί που ήταν καλύτεροι τα προηγούμενα χρόνια πλέον δεν αρκούν.Η ακρίβεια έχει καταβαραθρώσει όλους τους μισθούς των εργαζομένων.Η λύση δεν θα έρθει με καμιά κυβέρνηση, με καμία κυβερνητική ή εργοδοτική ψευτοαυξηση, το ράλι της ακρίβειας σε όλα τα αγαθά τις καθιστά ανούσιες και άμεσα απαρχαιωμένες.

Η λύση θα έρθει με την υπογραφή ΣΣΕ πάνω και με τις αυξήσεις και τις βελτιώσεις που χρειάζονται στην τελευταία σύμβασης της WIND.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, να ακουστούν οι προβληματισμοί τους ακόμα και τα επί μέρους ζητήματα, μέσα από τη ζωντανή συζήτηση από τις συλλογικές διαδικασίες αναβαθμίζεται ο αγώνας ώστε να υπάρχουν κατακτήσεις.

Η εργοδοσία όσο και να διαλαλεί ότι όσους αμείβει με την σύμβαση της WIND ή πάνω από το βασικότο κάνει οικειοθελώς, δεν μπορεί να κρύψει ότι δεν είναι στο χέρι της. Μπορεί να κερδίζει και κάνει φιέστες στις πλάτες και τα άγχη μας, αλλά ξέρει καλά ότι οι εργαζόμενοι ανά πάσα στιγμή είναι αυτοί που μπορούν να αποφασίσουν το ύψος των παροχών που θα έχουν.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια το Σωματείο μας με τη δράση των εργαζομένων μέσα από αυτό είχε σημαντικές νίκες από επαναπροσλήψεις και δικαίωση απολυμένων ΑΜΕΑ (ηθική και υλική) αλλά και στις συνθήκες που οι βελτιώσεις που επιτεύχθηκαν είναι αμέτρητες.

Η μεγαλύτερη κατάκτηση όμως είναι ότι μπορεί να διαμορφώσει τις συνθήκες ώστε συνολικά οι εργαζόμενοι στη NOVA μέσα από συλλογικό και μαζικό αγώνα να επιβάλλουν την υπογραφή ΣΣΕ.

Για την καλύτερη οργάνωση των εργαζομένων ολοκληρώνουμε την πρωτοβουλία μας, από την εξαγορά της WIND, για να υπάρξει ένα ενοποιημένο και δυνατό επιχειρησιακό Σωματείο για όλους τους εργαζόμενους στη NOVA.

ΈΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΑΡΟΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Όλες και όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας. Προχωράμε στην επόμενη μέρα δυναμώνουμε και μαζικοποιούμε τον αγώνα για την Υπογραφή ΣΣΕ για συνθήκες 2023 και όχι μεσαίωνα.